Dula Ana Angela

Vse o duli

“Če bi bila dula zdravilo (medikament), bi bilo neetično, da je ne bi uporabili”. Ina May Gaskin

Dobrodošla v svetu dule!

Če razmišljaš o tem, da bi ti dula pomagala pri porodu, si na pravi poti. Namen poklica dule je podpora bodočih staršev v obdobju, ki je ena najpomembnejših in najbolj čustvenih izkušenj v življenju.

Kaj je dula?

Dula je izkušena in usposobljena spremljevalka, ki ti stoji ob strani med nosečnostjo, porodom in po njem. Njen glavni cilj je, da ti pomaga doseči čim bolj pozitivno in izpolnjujočo porodno izkušnjo. Dula se ne odloča namesto tebe ali tvojega partnerja, niti ne vzpostavlja komunikacije z zdravstvenim osebjem namesto vaju. Vloga dule je, da te spodbuja, da komunikacijo vzpostaviš sama, ti nudi informacije in pomaga, da se počutiš varno in podprto med vsemi fazami poroda. Njen namen je, da te opolnomoči na vseh ravneh materinstva.

Kako dula pomaga?

Fizična podpora

Dula vam lahko pomaga z različnimi tehnikami za lajšanje bolečin in nelagodja med porodom. Njeno znanje vključuje masažo, dihalne tehnike in druge metode, ki ti pomagajo prebroditi porodne kontrakcije.

Čustvena podpora

Porod je čustveno zahteven proces. Dula je tukaj, da te posluša, spodbuja in ti pomaga obvladovati čustvene izzive.

Informacije in usmerjanje

Dula ti nudi informacije o različnih možnostih med porodom, tako da lahko sprejemeš bolj ozaveščene odločitve. Skupaj sodelujete pri razvoju porodnega načrta, ki je prilagojen tvojim željam in potrebam.

Podpora partnerju

Dula ne nadomešča partnerja, ampak ga vključuje in usmerja pri podpori bodoče mame. Skupaj tvorite močno ekipo za pozitivno porodno izkušnjo.

Zakaj izbrati dulo?

Sodelovanje z dulo dokazano naredi razliko tako v dolžini poroda, v številu intervencij, potrebi po protibolečinskih sredstvih kot tudi bistveno vpliva na sam izid poroda.

  • Večja verjetnost naravnega poroda: raziskave kažejo, da prisotnost dule med porodom lahko zmanjša potrebo po medicinskih intervencijah in poveča verjetnost za naraven porod.
  • Večje zadovoljstvo in manj stresa: bodoče mame in partnerji, ki imajo dulo, poročajo o večjem zadovoljstvu s porodom in manjšem stresu.
  • Individualna podpora: vsaka izkušnja poroda je edinstvena. Prilagajam svojo podporo tvojim specifičnim potrebam in željam.

Nisi sama na tej poti. Z mano ob svoji strani bo tvoj prehod v materinstvo nežnejši in prijaznejši in prijetnejši zate in posledično za vso družino.

Kako poteka:

1

Preveri zasedenost

Vpiši predvideni datum poroda, ki ga najdeš v svoji materinski knjižici in v odgovor boš prejela mojo razpoložljivost.
2

Brezplačen posvet

Če bi me rada spoznala, videla kdo sem, kako delam, vabljena, da si rezerviraš svoj termin za video sestanek.

3

Rezervacija termina

V kolikor bo želja po nadaljnem sodelovanju, se bova/bomo dogovorili o podrobnostih in podpisali pogodbo o sodelovanju. Od takrat dalje bom varovala tvojo potovanje v materinstvo z enako skrbjo, kot bi svoje.
Kontakt
031 342 248
dula.anaangela@gmail.com